Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk klanten bereiken en je naamsbekendheid vergroten. Social media kan hierbij een belangrijke rol spelen. In deze blog bespreek ik het belang van aanwezig zijn op social media voor een bedrijf en hoe het kan bijdragen aan de online vindbaarheid van je website. Want waar draagt online aanwezig zijn bij aan?

#1 Verhoogde zichtbaarheid

Door aanwezig te zijn op social media platforms zoals Facebook, Instagram & LinkedIn, kun je jouw bedrijf meer zichtbaarheid geven. Door regelmatig content te delen en interactie aan te gaan met volgers, kunnen meer mensen jouw bedrijf leren kennen. Dit kan resulteren in meer volgers, likes en shares, waardoor je naamsbekendheid groeit.

 

#2 Betere zoekresultaten

Door actief te zijn op social media, kan je bedrijf hoger scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit komt doordat social media platforms als betrouwbare bronnen worden gezien. Wanneer je regelmatig waardevolle content deelt op social media en hiermee interactie krijgt van volgers, kan dit bijdragen aan het verbeteren van je SEO ranking.

 

#3 Meer verkeer naar je website

Social media kan een geweldige manier zijn om meer verkeer naar je website te krijgen. Door links te plaatsen naar pagina’s op je website en regelmatig te delen wat er op je website gebeurt, kun je mensen uitnodigen om je website te bezoeken en meer te leren over jouw producten en diensten. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je content op social media relevant is en mensen uitnodigt om meer te leren, om zo bezoekers op je website te behouden.

 

#4 Grotere kans op conversie

Mensen die je bedrijf volgen op social media, zijn vaak al geïnteresseerd in wat je te bieden hebt. Door regelmatig waardevolle content te delen en interactie aan te gaan met volgers, bouw je een band op met hen en verhoog je de kans op conversie. Door duidelijke calls-to-action te gebruiken, kunnen volgers worden aangemoedigd om contact met je op te nemen, producten te kopen of zich aan te melden voor je nieuwsbrief.

 

Dus, wat is nu de conclusie?

Aanwezig zijn op social media is dus van groot belang voor een bedrijf. Door regelmatig waardevolle content te delen, interactie aan te gaan met volgers en links naar je website te plaatsen, kun je je naamsbekendheid vergroten, je SEO ranking verbeteren, meer verkeer naar je website krijgen en de kans op conversie verhogen. Zorg dus dat je als bedrijf actief bent op social media en benut de kansen die het biedt om te groeien en te bloeien. Starten dus!